Betlehemi jászol - bábszínház
Betlehemi jászol - bábszínház
2018-12-18 - 17:00 - Erzsébet Vigadó - moziterem
Bábtáncoltató betlehemes játékkal várja a gyerekeket és szüleiket, nagyszüleiket az Erzsébet Vigadó néhány nappal Karácsony előtt.

A betlehemezés az egyik legismertebb magyar népszokás, amely Jézus Krisztus születését meséli el egyszerűen, érthetően, bábos, színjátékos módon, sok-sok humorral ötvözve. Az eredeti gyűjtések alapján készült betlehemes játékot az Erzsébet Vigadóban idén az Ördögszekér Kompánia adja elő, bábtáncoltatással, szálláskereséssel, turka-játékkal, azaz a kecskealakoskodó játékkal. Megelevenedik a három király-járás, a régi betlehemezés szokása, melynek hagyományát ezzel, a gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló bábelőadással idézik fel a társulat tagjai.  Tervezte, készítette: Grosschmid Erik, zenéjét összeállította: Rozs Tamás, rendezte: Varga Orsolya.
 
Az előadás 3-12 éveseknek ajánlott, hossza kb. 50-60 perc.
Belépőjegyek november 5-től kaphatók az Erzsébet Vigadó irodájában nyitvatartási időben 800 forintos egységáron.
A férőhelyek száma korlátozott!
Jegyet nem áll módunkban félretenni!


Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata