Budapest Bár - koncertfilm
Budapest Bár - koncertfilm
2019-10-14 - 18:00 - Erzsébet Vigadó, moziterem
A formabontó Müpa a megszokott keretek közül kimozdulva, a ház falain kívül, ingyenes vetítések formájában ad ízelítőt az elmúlt évek legemlékezetesebb előadásaiból, koncertjeiből. Így azok is megtapasztalhatják a Müpa-élményt, akik nem tudnak személyesen ellátogatni az intézménybe, de azok számára is ideális választás, akik szeretnének egy jó hangulatú estén újraélni egy-egy izgalmas produkciót. A Müpa és az Erzsébet Vigadó együttműködésének köszönhetően az első bólyi vetítésen a Budapest Bár koncertfilmjét nézhetik meg az érdeklődők.

Kitűnő zenekar, fantasztikus egyéniségű énekesek és nagyszerű dalok - mára elmondhatjuk, hogy a Budapest Bár megváltoztatta a véleményünket arról, hogyan szólal meg egy cigányzenekar. A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok kerültek be újra a köztudatba, és váltak a fiatalok kultúrájának részévé. Nem álltak meg azonban azoknál a daloknál, amelyek illeszkednek egy cigányzenekar repertoárjához: a régi kuplék, filmdalok és slágerek után tovább haladtak korban, és tovább feszegetik a cigányzenekari hangzás határait. Aki volt mostanában koncertjükön, hallhatta, hogy a zenekar húszas, harmincas évekhez fűződő rajongása mellett egyre többször nyúl a közelmúlt emblematikus rock- és popslágereihez. Feldogoztak Tom Waits-, Simon and Garfunkel-, Nick Cave-, LGT-, David Bowie-számokat, sőt Depeche Mode-ot is. Valljuk be, nem nagyon hallottuk még cimbalmon ezeket a dalokat. A 2015. máricus 14-én a Müpában megtartott koncerten ezekből a dalokból és a régi kedvencekből is válogatnak. A koncertfilmben az előadás legizgalmasabb pillanatait láthatjuk.

A filmvetítésre a belépés ingyenes a MÜPA jóvoltából!
https://www.mupa.hu/


Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata