Grecht Mátyás - könyvbemutató
Grecht Mátyás - könyvbemutató
2021-06-03 - 18:00 - Erzsébet Vigadó
Sok szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Grecht Mátyás életéről szóló könyv bemutatójára, 2021. június 3-án, csütörtökön 18:00 órai kezdettel. A könyvet bemutatja a mű szerzője, Grecht Mátyás unokája: Wehring Gábor. A bemutatón közreműködnek Matyi bácsi unokái és dédunokái.

A szerző gondolatai a könyv születéséről:
"Mint első unoka mindig szoros kapcsolatom volt nagypapámmal Grecht Mátyással. Ez a kapcsolat még szorosabb lett 1981 novemberétől, amikor 11 éves koromban meghalt apukám. Szinte minden szabadidőmet Papával töltöttem a lovaskocsin. Négyszemközti beszélgetéseink általában svábul zajlottak, ha több ember társaságába voltunk, akkor inkább magyarul beszélgettünk.

2004-ben kezdtem kérdezgetni a régi időkről, történésekről. Az elején nem igazán értette, hogy ez nekem miért fontos, mi a tervem vele. Elmondtam neki, hogy ez csak egy kis jegyzet az életéről, ami a családnak készül. Ekkor még én sem gondoltam volna, hogy ebből az egészből egyszer könyv fog születni. Papa egyre jobban belejött a mesélésbe, sokszor este 11-ig, éjfélig ültünk egymás mellett: Papa mesélt, én jegyzeteltem. Amikor nagyjából végig értünk, akkor elkezdtem a jegyzetet letisztázni, időrendi sorrendben helyezni a történeteket, fejezeteket kialakítani. Ekkor jött az ötlet, hogy Papa 85. születésnapjára készüljön a jegyzetekből egy a könyv, amit 2005. május 8-án adtunk át neki.

Rokonok, barátok javasolták, hogy Papa születésének 100. évfordulójára mutassuk be a könyvet, és tegyük bárki számára elérhetővé. 2020. május 8-ára terveztük a bemutatót, sajnos a koronavírus miatt ez akkor nem valósulhatott meg. De nagyon örülök, hogy most végre sor kerül erre a bemutatóra."

A könyvbemutatón csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve a védett személy kíséretében érkező 18 év alattiak vehetnek részt.

fotó: Máy Péter


 


Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata