Hangszersimogató - Cimbaliband
Hangszersimogató - Cimbaliband
2021-05-30 - 17:00 - BÓLY - Új játszótér
A Cimbaliband legújabb produkciója, a Hangszersimogató, egy gyermekeknek szóló, ismeretterjesztő előadás, amely a magyar népzenére és hungarikum hangszerünkre, a cimbalomra fókuszál. Az együttes frontembere, Unger Balázs zenepedagógus, egy interaktív, meseszínházi elemeket is felvonultató, játékos előadásra invitálja a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. 

Népzenei kincseinket egy hamisítatlan zenei utazás alkalmával ismerhetik meg a gyermekek. A résztvevők a muzsika szárnyán elutazhatnak a történelmi Magyarország nyugati határaitól egészen a moldvai csángókig. A vidám történetekkel, játékokkal tarkított megállók alkalmával mindig egy újabb népi hangszerrel ismerkedhet meg a publikum. A közös népdal tanulás mellett ismeretterjesztő kérdések gazdagítják az apróságok tudását, de azt is megtudják, melyek azok a dalok, amelyekre már a nagyszüleik és dédszüleik is táncoltak mulatságokban, vagy lakodalmakban. 

A gyermeknapi műsor  2021. május 30-án, vasárnap, 17:00 órakor keződik az Ady Endre utcában található új játszótér mellett. Az új játszótér 2021. május 29-én reggel 8:00 órától látogatható.


Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata