Átadták a Weißes Schloss-t
Átadták a Weißes Schloss-t
Bólyi küldöttség Heroldsbergben
2017. március 24-én németországi testvértelepülésünkön átadták a felújított Weißes Schloss-t. A több mint 500 éves épület már sok funkciót ellátott Heroldsberg életében, mostantól kulturális szerepet tölt be. Kiállításoknak, kulturális programoknak ad otthont, de ezentúl itt lesz a város házasságkötő terme is.

Az ünnepélyes átadón Bóly városát Hárs József polgármester, Győriné Meiszter Katalin a Bólyi Német Önkormányzat elnöke és Rafa-Gyovai Dániel az Erzsébet Vigadó, Városi Könyvtár és Közétkeztetési Intézmény vezetője képviselte. Az átadó után szó volt az idei közös programokról. A nyár folyamán egy 75 fős küldöttség látogat ki Bólyról. Kulturális csoportjaink fellépnek a Straßenfest-en, valamint a kirakodó vásárban bólyi termékeket vásárolhatnak Heroldsberg lakói. Ekkor kerül sor a tíz évvel ezelőtt aláírt partnerkapcsolati szerződés megerősítésére. Természetesen Heroldsbergből is érkezik néhány vendég Bólyra. A nyár folyamán közös zenetáborban vesznek részt a bólyi zeneiskolásokkal, szeptember 2-án pedig ellátogatnak a Szüreti Csirkepaprikás-főző Fesztiválra.

A most átadott kastélyról bővebb információt kaphat az alábbi oldalon:
http://www.weisses-schloss-heroldsberg.de/
Heroldsberg honlapja:
http://www.heroldsberg.de/


Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata