Bagossy - Bacchus - Böck
Bagossy - Bacchus - Böck
Bólyi nagyrendezvények 2019-ben
Bár még csak év elején járunk, már most látható, hogy rengeteg különleges program várja Bólyon a város lakóit és az ide látogató vendégeket. Az alábbiakban a nagyrendezvényeket gyűjtöttük össze egy csokorba.

Április 22.
Emmausz
Az Emmausz-járás máig fennmaradó, több mint 100 évre visszanyúló, eredendően bólyi német népszokás. Az  évszázados hagyomány szerint húsvéthétfőn a családok rokonaikkal és vendégeikkel kivonulnak a települést övező pincefaluba. A helyi pincegazdák nyitott ajtókkal és a táj jellegzetes boraival várják rokonaikat és ismerőseiket.

Június 8.
Bólyi Pünkösdi Fesztivál
A Bólyi Német Önkormányzat az Erzsébet Vigadóval karöltve rendezi meg évről-évre hagyományőrző fesztiválját, melyen idén a bólyi és környékbeli német tánccsoportok, fúvószenekarok mellett fellép Petra Böck (http://www.petra-boeck.com/) osztrák énekesnő is. A rendezvény ideje alatt Bartha Kata Molyoldája (http://www.molyolda.hu) várja a gyerekeket.

Június 13-15.
XIV. Bólyi Motoros Napok
Június harmadik hétvégéjén ismét felbőgnek a motorok, és ismét a kétkerekű járművektől lesz hangos a Kántor rét. S hogy fokozódjon a hangulat (és a hangerő) kiegészítésként rockkoncertek várják az érdeklődőket. A három nap alatt emellett motorszépségversennyel, motorhangversennyel és motoros túrával is készül a Bólyi Motoros Egyesület.

Június 22.
Sportnap
Egy nap amikor a mozgásé és az egészségé a főszerep. Ismerkedjen meg a bólyi sportolási lehetőségekkel, kóstolja meg a helyi termékeket, kellemes környezetben, vidám társasággal. Idén ötödik alkalommal kerül megszervezésre az ingyenes sport és családi nap Bólyban, melyre sok szeretettel várunk minden mozogni vágyót a bólyi sportpályán!

Augusztus 20.
Augusztus 20
Államalapításunk ünnepén az elmaradhatatlan tűzijáték mellett kézművesfoglalkozással, játszóházzal, kulturális műsorokkal és utcabállal várjuk az érdeklődőket. Több között fellép a Vivat Bacchus (http://www.vivatbacchus.hu/) és a NGR Music Group (https://www.ngr.hu/), a gyermekek szórakoztatásáról Paprika Jancsi Csúzlizdája (http://www.paprikajancsi.hu), valamint a Hanga Banda (https://hangabanda.freewb.hu/). A délután folyamán kerül sor a városi kitüntetések átadására.

Szeptember 7.
XXI. Szüreti Csirkepaprikás-főző Fesztivál
A Szüreti Csirkepaprikás-főző Fesztivál 2019-ben 21. alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvényen főfellépője a Bagossy Brothers Company (http://bagossybrotherscompany.com/), a szüreti bálon pedig a Depo Band (http://www.depoband.hu/) húzza a talpalávalót. Asztalfoglalás június 1-től.
 

A fenti rendezvényekről, valamint egyéb bólyi eseményekről az Erzsébet Vigadó honlapján, az Eseménynaptár menüpontban talál információt. A programokat folyamatosan frissítjük! A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk! Információ: +36669868230

Mindenkit sok szeretettel várunk!


Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata