Elismert művészek az Erzsébet Vigadóban
Elismert művészek az Erzsébet Vigadóban
Bazsinka, Bezerédi, Karácsony, Lengyel
Szűk két hét alatt három elismert művész lép fel az Erzsébet Vigadóban. Komolyzene, színház, könnyűzene. E három műfaj kimelkedő és elismert művésze látogat el Bólyra, hogy három különböző műfajú, de a maganemében egyedülálló esttel lepje meg a bólyi közönséget. Nagylelkű támogatásoknak köszönhetően mind a három rendezvény ingyenes.

Bezerédi Zoltán Kossuth- és Jászai-díjas színművész november 8-án Bagatell című önálló estjét mutatja be a bólyi érdeklődőnek. "Szeretném, ha szeretnék az emberek a verset, és szeretném, ha én lennék az, aki megszeretteti velük. Mintha hanyagolva lenne ez a műfaj mostanában, ez ellen pedig tenni szeretnék." - nyilatkozta a művész. Bezerédi 1955-ben született Budapesten, a Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1980-ban végezte el. A főiskola elvégzése után a kaposvári Csiky Gergely Színházhoz szerződött, ahol számos kiváló szereppel örvendeztette meg a közönséget, emellett rendezőként és koreográfusként is bemutatkozhatott. Első filmszerepét még főiskolásként kapta, azóta is sokat foglalkoztatott filmszínész. 2002-től a budapesti Katona József Színház tagja. Munkáját számos szakmai díjjal ismerték el, ezek közül a legkiemelekedőbb a Jászai-díj és a Kossuth-díj.
A bólyi előadásról az alábbi linken kaphat információkat:
https://erzsebetvigado.hu/esemenyek/reszletek/bagatell-bezeredi-zoltan-estje-182
 
Karácsony János a Locomotív Gt tagja november 15-én ad koncertet az Erzsébet Vigadó mozitermében. A gitáros 1951. augusztus 19-én született Budapesten. Gyerekkorában zongorázni tanult, majd áttért a klasszikus gitárra. Ekkor sajátította el azokat az alapokat Puskás Tibor tanár úrtól, melyek később előnyére váltak a többi gitárossal szemben. 1967 telétől a Ferm zenekarban játszott. 1971-ben Novai Gáborral, Révész Sándorral és Várkonyi Mátyással megalapította a Generált. 1974. szeptember 2-től 2016. szeptember 2-ig a Locomotív GT együttes tagja. Dalaival és jellegzetes énekhangjával hozzájárult az LGT sikeréhez. 1984-től zenei rendezőként, majd filmzeneszerzőként is jegyzik. Három szólóalbuma jelent meg. Különböző műfajú zenei produkciók állandó vendége, dolgozik producerként és hangmérnökként is. Többször választották meg az év gitárosának, 2000-ben megkapta a Hungaroton életműdíját, 2005-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át.
A Boldog Karácsony címen futó bólyi koncertről itt olvashat:
https://erzsebetvigado.hu/esemenyek/reszletek/boldog-karacsony-184

Bazsinka Zsuzsanna Érdemes művész, Osvát Júlia-díjas operaénekes és Lengyel Andrea zongoraművész pedig november 20-án lépnek fel tanítványaival intézményünkben. Bazsinka gyermekkorában zongorázni és klarinétozni tanult. Diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte 1989-ben. Azóta a Magyar Állami Operaház magánénekesnője. Sokat játszott Németországban, tagja volt a karlsruhei, a lipcsei valamint az esseni operaházaknak is. Az Operaház 125. évadjának nyitóelőadása előtt (ahol Erkel Ferenc Bánk bánjának Melindáját alakította) elsőként vehette át a frissen alapított Osváth Júlia-díjat. Lengyelt alig kilenc évesen felvették a Zeneakadémia előkészítő tagozatára, a különleges tehetségek osztályába. Pályája során partnere volt többek között Kováts Kolos, Wiedemann Bernadett, Bazsinka Zsuzsa, Fekete Attila, Ókovács Szilveszter és Rácz István. 2007 óta a Magyar Állami Operaház Failoni Kamarazenekarának tagja.
A bólyi fellépésről bővebb információ:
https://erzsebetvigado.hu/esemenyek/reszletek/dallamok-szarnyan-198

Bezerédi Zoltán estje és Karácsony János koncertje az Aquacut Kft., Ecoeline, PLC-Tuning, Vinet és a Zetron támogatásával, Bazsinka Zsuzsanna hangversenye pedig a Potenton Alapítvány és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete segítségével valósul meg.


Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata