Gyertek hát, mihelyt jöhettek!
Gyertek hát, mihelyt jöhettek!
Hívogató kisfilm, hívogató programok
Hosszú hónapok bezártsága után, 2021. május 3-án újra nyitotta kapuit az Erzsébet Vigadó. Az első hónap még óvatosan telt, elsősorban a csoportfoglalkozások újraindítására helyeztük a hangsúlyt. A fokozatosság elvét követve azonban úgy látjuk, hogy eljött a következő lépés ideje. Június 1-én, Pál Feri előadásával, elindulnak a rendezvények is.

Az újranyitás jegyében készült el "Gyertek hát, mihelyt jöhettek!" című kisfilmünk, mely közel 30 év rendezvényeiből villant fel pillanatokat. A legrégebbi felvétel 1993-ban, az Erzsébet Vigadó átadóján, a legújabb pedig a zárás előtti utolsó Erzsébet Vigadóban tartott koncerten, Rudán Joe fellépésén készült. Ezeket az archív felvételeket a Városi Televízió Bóly és a Sághy Sat Kft. bocsájtotta rendelekzésünkre. Az operatőri munkálatokat, a vágást és a szerkesztést Sághy Gábor végezte. A film narrátora intézményünk vezetője, Rafa-Gyovai Dániel.

A kisfilm az alábbi linken érhető el:


A hosszú, csendes hónapok után végre ismét elindulnak a programok, szerencsére nemcsak az Erzsébet Vigadóban, hanem városszerte is. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy milyen programok várhatóak a következő hetekben Bólyon.
 
 • Az Erzsébet Vigadó újranyitás utáni első rendezvénye június 1-én lesz. Pál Feri előadását hallgathatják az érdeklődők.
https://erzsebetvigado.hu/esemenyek/reszletek/pal-feri-eloadasa-364
 • Június 2-án The Hegees koncert lesz az Erzsébet Vigadóban. Szujó Szabina és Hegedüs Péter duója különleges zenei csemegét ígér.
https://erzsebetvigado.hu/esemenyek/reszletek/the-hegees-koncert-367
 • A Bólyban jól ismert Grecht Mátyás közel száz évéről unokája, Wehring Gábor írt könyvet. A bemutató június 3-án lesz az Erzsébet Vigadóban.
https://erzsebetvigado.hu/esemenyek/reszletek/grecht-matyas-konyvbemutato-366
 • Június 8-án ismét véradás lesz intézményünkben.
https://erzsebetvigado.hu/esemenyek/reszletek/veradas-351
 • Különleges vándorkiállítás érkezik Bólyra. A "Kós Károly világa" című kiállítás megnyitója június 15-én lesz a nagyteremben.
https://erzsebetvigado.hu/esemenyek/reszletek/kos-karoly-vilaga-kiallitas-369
 • A hónap végén megtartjuk az idei első színházi előadást. A Lánycsóki Színház ezúttal a János vitéz című daljátékot mutatja be a bólyi közönségnek.
https://erzsebetvigado.hu/esemenyek/reszletek/janos-vitez-daljatek-365
 • Intézményünk Városi Könyvtár egysége a zárvatartás alatt is biztosította a kölcsönzési lehetőséget házhozszállítás illetve könyvtárkapu formájában. Május elején a könyvtár is újra kinyitotta kapuit, és júniusban újraindítja programjait is. Június 25-én Vida Kamilla könyvbemutatójára várják az érdeklődőket.
https://erzsebetvigado.hu/esemenyek/reszletek/vida-kamilla-konyvbemutato-371
 • A "falakon kívül" már május végén megtartjuk az első rendezvényt. Gyermeknap kapcsán átadásra kerül az új bólyi játszótér és egy különleges produkcióval érkezik Bólyra a Cimbaliband.
https://erzsebetvigado.hu/esemenyek/reszletek/hangszersimogato-cimbaliband-370
 • A hosszúra nyúlt várakozás után a civil szervezetek is újult erővel folytatják a programokat. Az Ifjúsági Egyesület június 12-én pótlja az elmaradt Pünkösdi Királyválasztást.
https://erzsebetvigado.hu/esemenyek/reszletek/v-potpunkosdi-kiralyvalasztas-363
 • A bólyi sportszakemberek, Csuka-Maul Anikó vezetésével és a Bólyi Sportegyesület közreműködésével hetedik alkalommal rendezik meg a Sportnapot június 26-án a Sportpályán.
https://erzsebetvigado.hu/esemenyek/reszletek/vii-bolyi-sportnap-372
 • Ahogyan tavaly, úgy idén is "duplázás" lesz a Sportpályán, hiszen a Sportnap mellett június 26-án tartja a Fehérborút Egyesület a II. Bor-Park-Grill elnevezésű rendezvényét.
https://erzsebetvigado.hu/esemenyek/reszletek/ii-bor-park-grill-373
 • Újra indulnak az önkéntes városszépítő munkálatok, június 11-én a parkban lévő játszóteret újítják fel. A szervezők várják a segítő kezeket.
https://erzsebetvigado.hu/esemenyek/reszletek/ujitsuk-fel-a-jatszoteret-a-parkban-375

Sajnos a Bólyi Motoros Egyesület a járványügyi szabályok miatt úgy döntött, hogy az idei évben nem rendezi meg a Bólyi Motoros Napokat. Mivel a szabályok igen gyakran változnak, kérünk mindenkit, hogy az aktuális rendezvény előtt tájékozódjon a rendezvény látogatásának lehetőségéről. Jelen pillanatban az Erzsébet Vigadó és a Városi Könyvtár látogatása csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve a védett személy kíséretében érkező 18 év alattiak számára lehetséges. Mivel a szabályokat nem mi hozzuk, nem tudjuk, hogy ez a korlátozás meddig lesz érvényben. Mindenkinek köszönjük a türelmet és a megértést.


***
Júliusi előzetes:

Hedry Mária: Zrínyi Ilona (Szenvedély és hűség) 
https://erzsebetvigado.hu/esemenyek/reszletek/zrinyi-ilona-szenvedely-es-huseg-374

Szájon lőtt tigris (Olt Tamás Rejtő Jenős, sanzonos, kalandos, légiós, fordulatos, tizennégy karátos estje, zenékkel és minden bizonnyal.)
https://erzsebetvigado.hu/esemenyek/reszletek/szajon-lott-tigris-368

A két előadás a Déryné Program hozzájárulásával valósul meg.


Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata