Maradj Otthon Kvíz
Maradj Otthon Kvíz
Eredményhirdetés
A koronavírus terjedésének megállításában mindenkinek megvan a maga szerepe. Magunkért és egymásért annyit tehetünk, hogy aki csak tud, az otthon marad, és minimálisra szorítja a találkozást másokkal. Intézményünk csatlakozott a „Maradj otthon!” mozgalomhoz, ezzel is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mindenkinek nagy a felelőssége a megelőzésben!

Áprilisban minden csütörtökön 10 órakor jelentkezünk egy 10+1 kérdésből álló kvízzel (a + kérdés mindig Bólyhoz kapcsolódik), ezzel szeretnénk kellemesebbé tenni az otthon eltöltött időt. A kvíz kitöltése a következő szerdán 17 óráig lehetséges.
 
A játék végén (az utolsó feladatsor április 30-án kerül ki) a legtöbb pontot elérő résztvevők között 3 darab 5000 forint értékű vásárlási utalványt és több különleges ajándékokat sorsolunk ki.
 
Az ötödik kérdéssor megfejtése:
1. Melyik városba játszódik Shakespeare Rómeó és Júlia című tragédiája? - Verona
2. Melyik évben volt labdarúgó-válogatottunk legendás londoni 6:3-as győzelme? - 1953
3. Hol találhatók a híres kőfejek, a Moaik? - Húsvét-szigetek
4. Melyik filmben hangzik el az alábbi párbeszéd: "- Honnan tudtad, hogy náci? - Beszél álmában."? - Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag
5. Hány évig tartott a Százéves Háború? - 116
6. "Petra a világ legcsodálatosabb helye, csak akkor tudjátok meg, mihez hasonlít, ha odamentek és megnézitek." Ki mondta?  - Thomas Edward Lawrence
7. Kivel készítette el a Pink Floyd 1975-ös Wish You Were Here című dalának különleges változatát, ami csak 2011-ben jelent meg? - Stéphane Grappelli
8. Melyik magyar filmben tűnik fel Sztálin mutatóujja a ledöntött szobráról? - Csinibaba
9. Kinek a kezdeményezésére nyílt meg a Bajor Gizi Színészmúzeum?  - Gobbi Hilda
10. Ki festette az Emmauszi vacsora című festményt? - Caravaggio
+1. Ki az a Munkácsy-díjas magyar grafikus, aki a bólyi Historia-Hall falaira megfestette a település történetét? - König Róbert

A nyertesek:
Bár a kiírásban úgy szerepelt, hogy a legtöbb pontot elérő résztvevők között 3 darab 5.000 forint értékű vásárlási utalványt sorsolunk ki, a sorsolás ezen része elmarad. Mivel összesen 5 embernek volt 55 pontja (azaz ennyien érték el a legtöbb pontot), ezért úgy döntöttünk, hogy mind az öten megkapják az 5.000 forintos utalványt. Őket emailben értesítettük.
A díjátadóra az első bólyi nagyrendezvényen kerül sor, melynek időpontját még mindig nem tudjuk. Természetesen erről értesítjük majd a résztvevőket. A kiírásban szereplő különleges ajándékokat is azon a rendezvényen sorsoljuk ki az 54 pontos résztvevők közül. (Természetesen, amint meglesz a rendezvény időpontja és helyszíne, ők is kapnak külön értesítést a sorsolás pontos időpontjáról.)

A nyerteseknek gratulálunk!
Mindenkinek köszönjünk, hogy velünk játszott!


Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata