Örökségek útján - Emmausz film
Örökségek útján - Emmausz film
Hamarosan premier
Az UNESCO 2003-ban fogadta el a szellemi kulturális örökség megőrzéséről szóló nemzetközi egyezményt, amelyhez Magyarország 2006-ban csatlakozott. Az egyezmény állami feladatainak szakmai koordinálását a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága végzi. Az „Emmausz Bólyban, Húsvéthétfői népszokás” elem 2011-től szerepel a szellemi kulturális örökség nemzeti listáján, kiemelkedő nemzeti érték.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága megbízásából és együttműködésével, Dr. Csonka-Takács Eszter igazgató, felelős sorozatszerkesztő irányításával, Kovács László rendező-operatőr és Kovácsné Ágics Margit szerkesztő 2017-től kezdődően készít filmfelvételeket az egyes örökség-elemekről. A felvételek egyrészről tudományos dokumentációs célt szolgálnak, másrészt egy megvalósítani kívánt ismeretterjesztő filmsorozathoz használhatóak fel. Az alkotók 2018 húsvéthétfőjén forgattak Bólyon. Ezen filmfelvételek felhasználásához a Szabadtéri Néprajzi Múzeum jogot biztosít a Bólyi Kulturális Egyesület számára, hogy az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság által kiírt pályázaton elnyert támogatással filmet készíttessen az Emmauszról.

A támogatásnak köszönhetően a 2018-ban készült felvételekből Dr. Csonka-Takács Eszter felelős sorozatszerkesztő, beszélgetőtárs, Kovács László rendező-operatőr, Kovácsné Ágics Margit szerkesztő, producer készít el a 25 perces dokumentumfilmet, az Örökségek útján című, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum által készíttetett filmsorozat részeként.

Jelenleg a film utómunkálatai zajlanak, várhatóan 2022. április közepére készül el a végleges változat. A tervek szerint országos műsorszórású televízióban tavasszal kerül levetítésre, de természetesen tervezünk bólyi bemutatót is. 


Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata