Regionális kamarakoncert-sorozat
Regionális kamarakoncert-sorozat
Két bólyi hangverseny
A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete nagy örömmel indítja útjára regionális kamarakoncert-sorozatát, Somogy-, Tolna-, Baranya- és Zala-megye kis és nagyvárosaiban, összesen 15 helyszínen. Célunk az, hogy a régió zenebarátait és a reményeink szerint jövőbeli zenebarátait olyan rendkívüli produkciókkal ismertessük meg, melyre a város kiemelkedő zenei kínálata mellett is ritkábban nyílik lehetőség. Elsősorban szólóhangszerre, énekhangra írott művek és kamarazene kerülnek bemutatásra, szonátaestek, dalestek, kamarazenekari estek formájában. Koncertsorozatunk a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanáraink és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket.
Az Erzsébet Vigadó örömmel csatlakozott ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez. Bólyon idén tavasszal két különleges koncerttel várjuk az érdeklődőket. Az első hangversenyre 2017. március 23-án 18:00 órakor kerül sor az Erzsébet Vigadó mozitermében.
A hangverseny műsora keresztmetszetet ad a harsonairodalom barokktól egészen a jazzig terjedő időszakáról. Több magyar zeneszerző írt már darabot az együttes vezetője, Farkas István Péter Liszt-díjas harsonaművész számára, melyekből szintén hallhatunk néhányat.
 
A kvintett tagjai:
Farkas István Péter - Liszt-díjas harsonaművész
Bálint István Péter - harsonaművész
Kimmel Tamás - harsona
Szabó Bertalan Mihály - harsona
Horváth-Varga Péter - harsona

Műsor:
Jean-Baptiste Lully: Marche
Guerre Vietorisz kódex: Intrade, Proportio, Oláh dalok
Anonymus: Fanfárok
Anton Bruchner: Gradual - Locus Iste
Anton Bruchner: Motet - Vexilla Regis
Farkas Antal: Kuruc dalok
Tommy Pederson: Allegro
John Philip Sousa: Washington Post March
James Christensen: Comedy for Trombone

A második koncertet májusban a Batthyány-Montenuovo Mauzóleumban tartjuk.


Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata