Színes levelek - színes programok
Színes levelek - színes programok
Októberi programajánló
Programokban gazdag október vár a bólyiakra és a városunkba látogató vendégekre. Amilyen sokszínű ilyenkor a természet, legalább olyan sokszínű a programkínálat ebben a hónapban. Irodalom, zene, tudományos előadás, gyerekprogram, közösségi munka, tánc, buli. Reméljük, mindenki megtalálja a számára érdekes rendezvényt!

Október 5-én 17:00 órától kerül sor a Városi Könyvtárban Kuti Veronika: Vágyvirágzás című könyvének író-olvasó találkozóval egybekötött bemutatójára. A szerző teológiát tanul, dúla, egykor mentálhigiénésként is lelkesedéssel gyűjtötte az idősek kalandos élettörténeteit. Asszonyszövet nevű blogján kutatja a női körben felfedezhető erőt, a termékeny hétköznapok és meghitt ünnepek egyensúlyát. Egy férj társa, három kislány édesanyja, 1100 cserkész regionális vezetője. Ebben ​a könyvben húsz nő intim történetét olvashatjuk szexről, szenvedélyről, kíváncsiságról, kapcsolatokról, sebekről és fejlődésről. Szabadon tárják fel titkaikat, akárcsak a mesebeli királylány az elrejtett jegyeket a furfangos legénynek.

A hónap első szombatján, 6-án, a Bólyi Jóga Közösség Egészségnapot tart a Kolping Házban 14:00 órától. Az ingyenes előadásokra, masszázsokra, gyógyító kezelésekre a helyszínen lehet jelentkezni.

Október 12-én, az Erzsébet Vigadóban „Sodrában a szörnyű Malomnak” címmel verses-zenés műsort láthatunk-hallhatunk a Mak(k)usztik együttes előadásába egy I. világháborús baka emlékére. A rendezvény 19:00 órakor kezdődik, a belépés díjtalan.

A Bólyi Német Önkormányzat támogatásának köszönhetően szintén ingyenes lesz október 13-án az Erzsébet Vigadóban az Uns’re Musik című koncert is, mely 18:00 órakor kezdődik. Az „Alte Kameraden Blaskapelle” hagyományos sváb fúvószenekari koncertjén bemutatásra kerül a múlt század első felében virágkorát élő sváb fúvószenekarok kialakulása, működése a hangszeres oktatástól a zenélési alkalmakig, narrátor közreműködésével, valamint archív fotók kivetítésével. Az előadáson a néző egy időutazáson vehet részt, melynek során nemzetiségi kultúránk egy olyan fontos részével ismerkedhet meg élményszerűen, melyre méltón büszkék lehetünk.

Bóly Városa első alkalommal csatlakozik a "72 óra kompromisszum nélkül" elnevezésű szociális, ifjúsági önkéntes akcióhoz. Október 12-én 15:00-18:00 között, 13-án pedig 9:00-15:00 várják az önkénteseket a bólyi Parkba közösségi munkára. A szerszámokat Bóly Város Önkormányzata biztosítja, de kérjük a résztvevőket, hogy kerti munka végzésére alkalmas ruhában jöjjenek és védőkesztyűt hozzanak magukkal. Szombaton ebédet biztosítunk a részvevőknek. (A részvétel beleszámít a középiskolások számára előírt közösségi célú munkába.)

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete folytatja a 2017 tavaszán, a Potenton Alapítvánnyal közös szervezésben útnak indított regionális kamarakoncert-sorozatát, melynek következő bólyi koncertje október 17-én, 18:00 órakor lesz az Erzsébet Vigadóban. A FOLT együttes beszélő neve a Fagott Oboa Lelkes Társaság nevet takarja. Hiánypótló, ismeretterjesztő, szórakoztató műsorral várják a tisztelt közönséget, a zenei élet hiányosságait FOLTozzák be. Bemutatják a hangszercsoport minden szépségét a klasszikustól a szórakoztató zenéig. Tagjai a Pannon Filharmonikusok művészei, a PTE oktatói és a hallgatói.

Október 18-án, 15:00 órától folytatódik a Bólyi Nyugdíjasok Szabadegyeteme az Erzsébet Vigadóban. Ebben a hónapban Dr. Tóth Orsolya, adjunktus, a PTE Irodalomtudományi Intézet munkatársa tart előadást „Miről mesél az arc? Arcolvasás az irodalomban” címmel.

A Vendel-napi búcsúhoz kapcsolódóan a Bólyi Ifjúsági Egyesület idén is megrendezi hagyományos Búcsú bálját az Erzsébet Vigadóban. Az október 20-ai bulin a zenét Diamant Kapelle biztosítja.

Október 26-án Őszanyó ismét Bólyra látogat. A Bólyi Óvoda szervezésében zajló rendezvénysorozat kiemelkedő eseménye a 18:00 órakor kezdődő „Sün Balázs nyomában” című digitális homokanimációs előadás a Parkban.

Október 31-én 21:00-tól hatodik alkalommal rendezzük meg a Szörnyek-bálját az a Halloween Horror Show-t Bólyban az Erzsébet Vigadóban. Fellép a Nihil Chips, az OsztályTársak Voltunk. A koncertek után a lemezjátszóknál Dj. Ryan, Dj. Tom-I és Nadasdi a.k.a. Pudar keveri a zenéket.

Bővebb információért hívja a +3669868230-as telefonszámot,
vagy keresse az esemény részletes leírását honlapunk Eseménynaptár rovatában.


Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata