Az Erzsébet Vigadó sikeresen pályázott az "EFOP-3.3.2-16 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért" programra. A 2018. márciusában induló "Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!" projekt 2 éven keresztül várja a köznevelésben résztvevő gyerekeket. A program célja, hogy támogassa az óvodás gyermekek, az alap- közép- és felsőfokú oktatásban résztvevő tanulók kompetenciafejlesztését, ismeret- és tudásgyarapítását, emellett hozzá kíván járulni a szociokulturális hátrányok csökkenéséhez. A két éves projekt keretén belül többek között témanapok, könyvtári órák, művészeti csoportfoglalkozások, táborok, képességfejlesztő foglalkozások, versenyek és vetélkedők várják a tanulókat.
A megvalósítás alatt álló projekttel kapcsolatos információk:
  • A kedvezményezett neve: Erzsébet Vigadó, Városi Könyvtár és Közétkeztetési Intézmény
  • A projekt címe: Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!
  • A szerződött támogatás összege: 24.991.955 forint
  • A támogatás mértéke: 100%
  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. február 29.
  • A projekt azonosító száma: EFOP-3.3.2-16-00114


Esemémyek

1     
2020-02-19
Tehetséggondozó, fejlesztő, felzárkóztató kiscsoport 20. foglalkozás

Az utolsó kozármislenyi fejlesztőn a taktilis érzékelés fejlesztése zajlott. A taktilis (tapintásos) észlelés útján tudjuk a tárgyakat azonosítani, megállapítani azok alakját, méretét, súlyát, felszínének minőségét. Fontos szerepe van a társas kapcsolatok kialakulásában és a fejlődésben, de még a matematikai gondolkodás fejlődése szempontjából is.

2020-02-03
Verseny, vetélkedő 22. alkalom

A kétéves sorozat utolsó versenye a bólyi Montenuovo Szakközépiskolában zajlott. A vereseny témája az iskola névadója volt, akinek nem mindennapi életéről kaptak különböző feladatokat a versenyzők.

2020-01-17
Verseny, vetélkedő 21. alkalom

A projekt januári versenyére a a Cserepka Szakközépiskolában került sor "Rejtve-fejtünk" címmel. A tanulók különböző típusú - olykor számukra teljesen ismeretlen rejtvényfajtákat kaptak, melyeket sikeresen megoldottak.

2020-01-07
Kulturális óra 5. alkalom

„A kötelezőn túl” író-olvasó találkozó Kovács Attila (Holden Rose) íróval, a 7-8. osztály tanulók részére. A program ezúttal is kézművesfoglalkozással egészült ki.

2019-12-18
Művészeti csoport 60. foglakozás

A mai napon megtartottuk a hatvanadik - egyben utolsó - művészeti csoportfoglalkozást a Bólyi Általános Iskola tanulói részére. A művészeti csoportról részletes leírást a 2018. március 7-ei bejegyzésnél olvashat.

1     
Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata