Az Erzsébet Vigadó sikeresen pályázott az "EFOP-3.3.2-16 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért" programra. A 2018. márciusában induló "Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!" projekt 2 éven keresztül várja a köznevelésben résztvevő gyerekeket. A program célja, hogy támogassa az óvodás gyermekek, az alap- közép- és felsőfokú oktatásban résztvevő tanulók kompetenciafejlesztését, ismeret- és tudásgyarapítását, emellett hozzá kíván járulni a szociokulturális hátrányok csökkenéséhez. A két éves projekt keretén belül többek között témanapok, könyvtári órák, művészeti csoportfoglalkozások, táborok, képességfejlesztő foglalkozások, versenyek és vetélkedők várják a tanulókat.
A megvalósítás alatt álló projekttel kapcsolatos információk:
  • A kedvezményezett neve: Erzsébet Vigadó, Városi Könyvtár és Közétkeztetési Intézmény
  • A projekt címe: Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!
  • A szerződött támogatás összege: 24.991.955 forint
  • A támogatás mértéke: 100%
  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. február 29.
  • A projekt azonosító száma: EFOP-3.3.2-16-00114


Esemémyek

  3     
2019-02-15
Tehetséggondozó, fejlesztő, felzárkóztató kiscsoport 13. foglalkozás

A felzárkóztató aktuális napján a bólyi általános iskolások részére a logikus gondolkodás kialakításának elősegítése és a feladattudat fejlesztése volt a cél. A fejlesztés betű-, és számrejtvények, valamint játékok alkalmazása révén folyt.

 

2019-02-08
Témanap 9. alkalom

A kilencedik témanapra Kölkeden került, ahol az általános iskolások farsangi témakörben tevékenykedtek. A farsangi jelmezek közös készítése és a  teremdíszítés mellett, beszélgetés zajlott a régi farsangi népszokásokról és hagyományokról.

2019-02-01
Verseny, vetélkedő 11. alkalom

A tizenegyedik vetélkedőre a Montenuovo Szakközépiskolában került sor. A vereseny témája az iskola névadója volt. A felkészülést segítette Rózsás József "Egy baranyai arisztokrata a XX. századból - Herceg Montenuovo Nándor" című könyve.

2019-01-18
Tehetséggondozó, fejlesztő, felzárkóztató kiscsoport 12. foglalkozás

A projekt tizenkettedik felzárkóztató foglalkozására a Bólyi Általános Iskolában került sor. Személyre szabott tanulási módszerek kidolgozása, valamint az önálló ismeretszerzési képesség fejlesztése érdekében végeztek el különböző feladatokat a résztvevők.

2019-01-18
Verseny, vetélkedő 10. alkalom

A pécsi Cserepka Szakközépiskolában tartottuk meg a pályázat tizedik vetélkedőjét. A téma ezúttal a filmművészet volt. Az idézetekkel, filmrészletekkel tarkított verseny nagy sikert aratott a fiatalok körében.

  3     
Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata