Az Erzsébet Vigadó sikeresen pályázott az "EFOP-3.3.2-16 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért" programra. A 2018. márciusában induló "Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!" projekt 2 éven keresztül várja a köznevelésben résztvevő gyerekeket. A program célja, hogy támogassa az óvodás gyermekek, az alap- közép- és felsőfokú oktatásban résztvevő tanulók kompetenciafejlesztését, ismeret- és tudásgyarapítását, emellett hozzá kíván járulni a szociokulturális hátrányok csökkenéséhez. A két éves projekt keretén belül többek között témanapok, könyvtári órák, művészeti csoportfoglalkozások, táborok, képességfejlesztő foglalkozások, versenyek és vetélkedők várják a tanulókat.
A megvalósítás alatt álló projekttel kapcsolatos információk:
  • A kedvezményezett neve: Erzsébet Vigadó, Városi Könyvtár és Közétkeztetési Intézmény
  • A projekt címe: Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!
  • A szerződött támogatás összege: 24.991.955 forint
  • A támogatás mértéke: 100%
  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. február 29.
  • A projekt azonosító száma: EFOP-3.3.2-16-00114


Esemémyek

     25 
2018-03-26
Témanap 1. alkalom

A projekt első témanapjára a Kölkedi Általános Iskolában került sor. A résztvevő gyerekek megismerték és felelevenítették a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományokat. Emellett az ünnepekhez kapcsolódó dekorációk készítettek.

2018-03-21
Művészeti csoport 3. foglakozás

A mai napon megtartottuk a harmadik művészeti csoportfoglalkozást a Bólyi Általános Iskola tanulói részére. A művészeti csoportról részletes leírást a 2018. március 7-ei bejegyzésnél olvashat.

2018-03-21
Verseny, vetélkedő 2.

A második vetélkedőn a Cserepka János Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói vettek részt. A "Nyelvelde" néven futó verseny célja az anyanyelvi kompetenciák fejlesztése, szóalkotás, betűjáték, történet írás, tollbamondás segítségével.

2018-03-14
Művészeti csoport 2. foglalkozás

A mai napon megtartottuk a második művészeti csoportfoglalkozást a Bólyi Általános Iskola tanulói részére. A művészeti csoportról részletes leírást a 2018. március 7-ei bejegyzésnél olvashat.

2018-03-14
Verseny, vetélkedő 1. alkalom

A mai napon megtarottuk az első vetélkedőt. A Pécsi SzC Montenuovo Nándor Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulói egy verseny keretén belül bizonyíthatták felkészültségüket és tudásukat az 1848. március 15-én történt eseményekről. A program keretén belül a résztvevők bővítették történelmi ismereteiket, erősödött identitástudatuk. A verseny első három helyezettje értékes jutalmat kapott, míg az összes résztvevő emléklapot kapott.

     25 
Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata