Az Erzsébet Vigadó sikeresen pályázott az "EFOP-3.3.2-16 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért" programra. A 2018. márciusában induló "Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!" projekt 2 éven keresztül várja a köznevelésben résztvevő gyerekeket. A program célja, hogy támogassa az óvodás gyermekek, az alap- közép- és felsőfokú oktatásban résztvevő tanulók kompetenciafejlesztését, ismeret- és tudásgyarapítását, emellett hozzá kíván járulni a szociokulturális hátrányok csökkenéséhez. A két éves projekt keretén belül többek között témanapok, könyvtári órák, művészeti csoportfoglalkozások, táborok, képességfejlesztő foglalkozások, versenyek és vetélkedők várják a tanulókat.
A megvalósítás alatt álló projekttel kapcsolatos információk:
  • A kedvezményezett neve: Erzsébet Vigadó, Városi Könyvtár és Közétkeztetési Intézmény
  • A projekt címe: Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!
  • A szerződött támogatás összege: 24.991.955 forint
  • A támogatás mértéke: 100%
  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. február 29.
  • A projekt azonosító száma: EFOP-3.3.2-16-00114


Esemémyek

   4     
2019-01-17
Tehetséggondozó, fejlesztő, felzárkóztató kiscsoport 11. foglalkozás

A kozármislenyi felzárkóztató csoport aktuális foglalkozásán a vizuális fejlesztésre helyezték a hangsúlyt. Az olvasás, írás, matematikai ismeretek elsajátításának könnyítése, tanulási zavarok kialakulásának megelőzése szempontjából fontos foglalkozáson képek részeinek felismerése, összeillesztése, alak-háttér megkülönböztetés volt a feladat.

2018-12-19
Művészeti csoport 30. foglakozás

A mai napon megtartottuk a harmincadik művészeti csoportfoglalkozást a Bólyi Általános Iskola tanulói részére. A művészeti csoportról részletes leírást a 2018. március 7-ei bejegyzésnél olvashat.

2018-12-19
Verseny, vetélkedő 9. alkalom

A projekt 9. vetélkedője a Bólyi Általános Iskolában zajlott. A kétnemzetiségű iskola tanulói német versmondó versenyen vettek részt. A "Könyvvel anyanyelvünkért Alapítvány” által szervezett országos német nyelvű vers- és prózamondó verseny bólyi elődöntőjén dőlt el, hogy városunkat ki képviseli a megyei megmérettetésen.

2018-12-18
Témanap 8. alkalom

A Kölkedi Általános Iskolában zajlott a projekt 8. témanapja. A karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományok megismerése és felelevenítése volt a fő cél, természetesen mindezt a korosztályhoz mérten, játékos formában. A nap folyamán az ünnepekhez kapcsolódó dekorációk készítése volt a legnépszerűbb, de az ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományok betanulása és bemutatása, ünnepi ételek készítése is nagy sikert aratott a részvevől között.

2018-12-14
Tehetséggondozó, fejlesztő, felzárkóztató kiscsoport 10. foglalkozás

A bólyi felzárkóztató csoport aktuális foglalkozásán az analógiás gondolkodás, helyesírás, probléma megoldó képesség fejlesztése került előtérbe. Szavak, mondatok hangokra tagolása, szótagolás, képek részekre bontása volt a feladat.

   4     
Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata