Az Erzsébet Vigadó sikeresen pályázott az "EFOP-3.3.2-16 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért" programra. A 2018. márciusában induló "Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!" projekt 2 éven keresztül várja a köznevelésben résztvevő gyerekeket. A program célja, hogy támogassa az óvodás gyermekek, az alap- közép- és felsőfokú oktatásban résztvevő tanulók kompetenciafejlesztését, ismeret- és tudásgyarapítását, emellett hozzá kíván járulni a szociokulturális hátrányok csökkenéséhez. A két éves projekt keretén belül többek között témanapok, könyvtári órák, művészeti csoportfoglalkozások, táborok, képességfejlesztő foglalkozások, versenyek és vetélkedők várják a tanulókat.
A megvalósítás alatt álló projekttel kapcsolatos információk:
  • A kedvezményezett neve: Erzsébet Vigadó, Városi Könyvtár és Közétkeztetési Intézmény
  • A projekt címe: Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!
  • A szerződött támogatás összege: 24.991.955 forint
  • A támogatás mértéke: 100%
  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. február 29.
  • A projekt azonosító száma: EFOP-3.3.2-16-00114


Esemémyek

    5     
2019-03-26
Tehetséggondozó, fejlesztő, felzárkóztató kiscsoport 15. foglalkozás

A Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola tanulói részére ezen a foglalkozáson szókincs bővítés, verbális kifejezőképesség fejlesztése volt a cél. A foglalkozáson mesélés képről, képek fogalom szerinti csoportosítása, mondatok bővítése kérdések alapján volt a feladat.

2019-03-20
Verseny, vetélkedő 14. alkalom

A tizennegyedik vetélkedőn a Pécsi SZC Montenuovo Nándor Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulói ismerkedhettek meg a különböző fajtájú és nehézségű keresztrejtvényekkel.

2019-03-20
Művészeti csoport 33. foglakozás

A mai napon megtartottuk a harmincharmadik művészeti csoportfoglalkozást a Bólyi Általános Iskola tanulói részére. A művészeti csoportról részletes leírást a 2018. március 7-ei bejegyzésnél olvashat.

2019-03-14
Verseny, vetélkedő 13. alkalom

Ezen a napon a Cserepka János Baptista Általános Iskola, Középiskola és Sportiskola Czinderi utcai Tagintézmény tanulói vetélkedők formájában ismerkedtek a mindennapi ügyintézéssel (posta, egészségügyi intézmények, okmányiroda, kormányablak, stb.). A verseny célja az volt, hogy a tanulókat felkészítsék a hivatalos ügyintézésre, így a nap folyamán több kérdésükre, problémájukra is választ kaptak.

2019-03-13
Művészeti csoport 32. foglakozás

A mai napon megtartottuk a harminckettedik művészeti csoportfoglalkozást a Bólyi Általános Iskola tanulói részére. A művészeti csoportról részletes leírást a 2018. március 7-ei bejegyzésnél olvashat.

    5     
Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata