Az Erzsébet Vigadó sikeresen pályázott az "EFOP-3.3.2-16 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért" programra. A 2018. márciusában induló "Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!" projekt 2 éven keresztül várja a köznevelésben résztvevő gyerekeket. A program célja, hogy támogassa az óvodás gyermekek, az alap- közép- és felsőfokú oktatásban résztvevő tanulók kompetenciafejlesztését, ismeret- és tudásgyarapítását, emellett hozzá kíván járulni a szociokulturális hátrányok csökkenéséhez. A két éves projekt keretén belül többek között témanapok, könyvtári órák, művészeti csoportfoglalkozások, táborok, képességfejlesztő foglalkozások, versenyek és vetélkedők várják a tanulókat.
A megvalósítás alatt álló projekttel kapcsolatos információk:
  • A kedvezményezett neve: Erzsébet Vigadó, Városi Könyvtár és Közétkeztetési Intézmény
  • A projekt címe: Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!
  • A szerződött támogatás összege: 24.991.955 forint
  • A támogatás mértéke: 100%
  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. február 29.
  • A projekt azonosító száma: EFOP-3.3.2-16-00114


Esemémyek

    5     
2019-04-17
Művészeti csoport 37. foglakozás

A mai napon megtartottuk a harminchetedik művészeti csoportfoglalkozást a Bólyi Általános Iskola tanulói részére. A művészeti csoportról részletes leírást a 2018. március 7-ei bejegyzésnél olvashat.

2019-04-17
Verseny, vetélkedő 15. alkalom

A "Nyelvelde" című vetélkedő célja az anyanyelvi kompetenciák fejlesztése, a szókincs bővülése, kifejezőkészség, verbális kommunikáció fejlődése. A Montenuovo Nándor Szakközépiskola tanulói különböző feladatokban (szóalkotás, betűjáték, történet írás, tollbamondás) mérték össze tudásukat.

2019-04-16
Témanap 11. alkalom

A tizenegyedik témanapra Kölkeden került sor. A programban a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományok megismerése és felelevenítése zajlott, természetesen a korosztályhoz igazodva, játékos formában. A gyerekek az ünnepekhez kapcsolódó dekorációkat készítettek, valamint ismereteiket az ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományokról. 

2019-04-10
Művészeti csoport 36. foglakozás

A mai napon megtartottuk a harminchatodik művészeti csoportfoglalkozást a Bólyi Általános Iskola tanulói részére. A művészeti csoportról részletes leírást a 2018. március 7-ei bejegyzésnél olvashat.

2019-04-05
Tehetséggondozó, fejlesztő, felzárkóztató kiscsoport 16. foglalkozás

Ezen a foglalkozáson a verbális kifejező képesség fejlesztésére helyezték a hangsúlyt a kozármislenyi résztvevők. Cél a helyesírás, fogalmazás javítása, a kommunikáció színesebbé tétele. A nyelvtani ismeretek gyakorlására játékos formában került sor.

    5     
Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata