Az Erzsébet Vigadó sikeresen pályázott az "EFOP-3.3.2-16 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért" programra. A 2018. márciusában induló "Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!" projekt 2 éven keresztül várja a köznevelésben résztvevő gyerekeket. A program célja, hogy támogassa az óvodás gyermekek, az alap- közép- és felsőfokú oktatásban résztvevő tanulók kompetenciafejlesztését, ismeret- és tudásgyarapítását, emellett hozzá kíván járulni a szociokulturális hátrányok csökkenéséhez. A két éves projekt keretén belül többek között témanapok, könyvtári órák, művészeti csoportfoglalkozások, táborok, képességfejlesztő foglalkozások, versenyek és vetélkedők várják a tanulókat.
A megvalósítás alatt álló projekttel kapcsolatos információk:
  • A kedvezményezett neve: Erzsébet Vigadó, Városi Könyvtár és Közétkeztetési Intézmény
  • A projekt címe: Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!
  • A szerződött támogatás összege: 24.991.955 forint
  • A támogatás mértéke: 100%
  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. február 29.
  • A projekt azonosító száma: EFOP-3.3.2-16-00114


Esemémyek

     16     
2018-11-21
Művészeti csoport 26. foglakozás

A mai napon megtartottuk a huszonhatodik művészeti csoportfoglalkozást a Bólyi Általános Iskola tanulói részére. A művészeti csoportról részletes leírást a 2018. március 7-ei bejegyzésnél olvashat.

2018-11-19
Témanap 7. alkalom

A projekt hetedik Témanapjára a Kölkedi Általános Iskolában került sor, a téma az egészség volt. A nap folyamán beszélgetés zajlott az egészséges életmódról. Előadások hangoztak el az egészséges élelmiszerek  fogyasztására való ösztönzés, a stresszekezelés és a lelki egyensúly megóvása érdekében. Az alkohol- és drogfogyasztás veszélyiről vetélkedők és kvízjátékok formájába szerezhettek információt a résztvevők.

2018-11-16
Tehetséggondozó, fejlesztő, felzárkóztató kiscsoport 8. foglalkozás

Ezen a foglalkozáson a verbális kifejező képesség fejlesztésére helyezték a hangsúlyt a bólyi résztvevők. Cél a helyesírás, fogalmazás javítása, a kommunikáció színesebbé tétele. A nyelvtani ismeretek gyakorlására játékos formában került sor.

2018-11-14
Művészeti csoport 25. foglakozás

A mai napon megtartottuk a huszonötödik művészeti csoportfoglalkozást a Bólyi Általános Iskola tanulói részére. A művészeti csoportról részletes leírást a 2018. március 7-ei bejegyzésnél olvashat.

2018-11-09
Tehetséggondozó, fejlesztő, felzárkóztató kiscsoport 7. foglalkozás

A Bólyi Általános Iskola tanulói részére ezen a foglalkozáson szókincs bővítés, verbális kifejezőképesség fejlesztése volt a cél. A foglalkozáson mesélés képről, képek fogalom szerinti csoportosítása, mondatok bővítése kérdések alapján volt a feladat.

     16     
Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata