Az Erzsébet Vigadó sikeresen pályázott az "EFOP-3.3.2-16 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért" programra. A 2018. márciusában induló "Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!" projekt 2 éven keresztül várja a köznevelésben résztvevő gyerekeket. A program célja, hogy támogassa az óvodás gyermekek, az alap- közép- és felsőfokú oktatásban résztvevő tanulók kompetenciafejlesztését, ismeret- és tudásgyarapítását, emellett hozzá kíván járulni a szociokulturális hátrányok csökkenéséhez. A két éves projekt keretén belül többek között témanapok, könyvtári órák, művészeti csoportfoglalkozások, táborok, képességfejlesztő foglalkozások, versenyek és vetélkedők várják a tanulókat.
A megvalósítás alatt álló projekttel kapcsolatos információk:
  • A kedvezményezett neve: Erzsébet Vigadó, Városi Könyvtár és Közétkeztetési Intézmény
  • A projekt címe: Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!
  • A szerződött támogatás összege: 24.991.955 forint
  • A támogatás mértéke: 100%
  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. február 29.
  • A projekt azonosító száma: EFOP-3.3.2-16-00114


Esemémyek

     17     
2018-11-07
Művészeti csoport 24. foglakozás

A mai napon megtartottuk a huszonnegyedik művészeti csoportfoglalkozást a Bólyi Általános Iskola tanulói részére. A művészeti csoportról részletes leírást a 2018. március 7-ei bejegyzésnél olvashat.

2018-11-07
Témanap 6. alkalom

A hármas bólyi téma nap utolsó napján a Márton-napi ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományok betanulása és bemutatása volt az egyik feladat. A csapat másik fele őszi terményekből készített alkotásokat, melyeket egy rögtönzött kiállításon mutattak be. A három napot egy színházi előadás zárta.

2018-11-06
Témanap 5. alkalom

A második bólyi Témanapon is a Márton-naphoz kapcsolódó hagyományok megismerése és felelevenítése zajlott. A Márton-napi ételek készítése és a közös sütés a nagymamákkal igazi családi hangulatot varázsolt az intézménybe. Míg a hagyományőrző szakmák megismerése (mézeskalácsos, gyertyaöntő) rengeteg új információt adott a gyerekeknek.

2018-11-05
Témanap 4. alkalom

A Bólyi Óvodában 3 egymást követő napon tartottunk Témanapot. A Márton-naphoz kapcsolódó hagyományok megismerése és felelevenítése játékos formában történt. Első nap az ünnepehez kapcsolódó dekorációk készítése, töklámpáskészítés és gyertyaöntés volt a program.

2018-10-25
Verseny, vetélkedő 8. alkalom

A Cserepka János szakközépiskolában került sor a porjekt 8. vetélkedőjére. Az általános műveltség (irodalom, színház, képzőművészet, zene, stb.) bővítése volt a fő cél. Játékos műveltségi feladtok várták a résztvevőket, akik közül a legügyesebbek jutalomban részesültek.

     17     
Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata