Az Erzsébet Vigadó sikeresen pályázott az "EFOP-3.3.2-16 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért" programra. A 2018. márciusában induló "Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!" projekt 2 éven keresztül várja a köznevelésben résztvevő gyerekeket. A program célja, hogy támogassa az óvodás gyermekek, az alap- közép- és felsőfokú oktatásban résztvevő tanulók kompetenciafejlesztését, ismeret- és tudásgyarapítását, emellett hozzá kíván járulni a szociokulturális hátrányok csökkenéséhez. A két éves projekt keretén belül többek között témanapok, könyvtári órák, művészeti csoportfoglalkozások, táborok, képességfejlesztő foglalkozások, versenyek és vetélkedők várják a tanulókat.
A megvalósítás alatt álló projekttel kapcsolatos információk:
  • A kedvezményezett neve: Erzsébet Vigadó, Városi Könyvtár és Közétkeztetési Intézmény
  • A projekt címe: Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!
  • A szerződött támogatás összege: 24.991.955 forint
  • A támogatás mértéke: 100%
  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. február 29.
  • A projekt azonosító száma: EFOP-3.3.2-16-00114


Esemémyek

     18     
2018-10-24
Művészeti csoport 23. foglakozás

A mai napon megtartottuk a huszonharmadik művészeti csoportfoglalkozást a Bólyi Általános Iskola tanulói részére. A művészeti csoportról részletes leírást a 2018. március 7-ei bejegyzésnél olvashat.

2018-10-19
Tehetséggondozó, fejlesztő, felzárkóztató kiscsoport 6. foglalkozás

A Bólyi Általános Iskola negyedik tehetséggondozó, fejlesztő, felzárkóztató kiscsoport foglalkozásán - amely a projekt keretén belül már a negyedik felzárkozató foglalkozás volt - a vizuális fejlesztés került előtérbe. Az olvasás, írás, matematika ismeretek elsajátításának könnyítése, tanulási zavarok kialakulásának megelőzése érdekében különböző feladatokat (képek részeinek felismerése, összeillesztése, alak, háttér megkülönböztetés) kaptak a résztvevők.

2018-10-17
Művészeti csoport 22. foglakozás

A mai napon megtartottuk a huszonkettedik művészeti csoportfoglalkozást a Bólyi Általános Iskola tanulói részére. A művészeti csoportról részletes leírást a 2018. március 7-ei bejegyzésnél olvashat.

2018-10-12
Tehetséggondozó, fejlesztő, felzárkóztató kiscsoport 5. foglalkozás

A projekt ötödik tehetséggondozó, fejlesztő, felzárkóztató kiscsoport foglalkozását a Bólyi Általános Iskolában tartottuk. Hallási figyelem, emlékezet differenciálás fejlesztése volt az elsődleges cél. Mindezt különböző külső zajok felismerésével, beszédhangok megkülönböztetésével és felismerésével fejlesztették a résztvevők.

2018-10-12
Verseny, vetélkedő 7. alkalom

A hetedik vetélkedő témája az egészséges életmód volt, helyszíne pedig a Montenuovo Nándor Szakközépiskola. Kvízjátékok, totók, kifejtős kérdések, igaz-hamis állítások várták a részvevőket, a témához kapcsolódóan. A nap végén díjak várták a legügyesebb tanulókat.

     18     
Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata