Az Erzsébet Vigadó sikeresen pályázott az "EFOP-3.3.2-16 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért" programra. A 2018. márciusában induló "Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!" projekt 2 éven keresztül várja a köznevelésben résztvevő gyerekeket. A program célja, hogy támogassa az óvodás gyermekek, az alap- közép- és felsőfokú oktatásban résztvevő tanulók kompetenciafejlesztését, ismeret- és tudásgyarapítását, emellett hozzá kíván járulni a szociokulturális hátrányok csökkenéséhez. A két éves projekt keretén belül többek között témanapok, könyvtári órák, művészeti csoportfoglalkozások, táborok, képességfejlesztő foglalkozások, versenyek és vetélkedők várják a tanulókat.
A megvalósítás alatt álló projekttel kapcsolatos információk:
  • A kedvezményezett neve: Erzsébet Vigadó, Városi Könyvtár és Közétkeztetési Intézmény
  • A projekt címe: Tanulva játssz, játszva tanulj a bólyi Erzsébet Vigadóval!
  • A szerződött támogatás összege: 24.991.955 forint
  • A támogatás mértéke: 100%
  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. február 29.
  • A projekt azonosító száma: EFOP-3.3.2-16-00114


Esemémyek

     20     
2018-09-19
Művészeti csoport 18. foglakozás

A mai napon megtartottuk a tizennyolcadik művészeti csoportfoglalkozást a Bólyi Általános Iskola tanulói részére. A művészeti csoportról részletes leírást a 2018. március 7-ei bejegyzésnél olvashat.

2018-09-12
Művészeti csoport 17. foglakozás

A mai napon megtartottuk a tizenhetedik művészeti csoportfoglalkozást a Bólyi Általános Iskola tanulói részére. A művészeti csoportról részletes leírást a 2018. március 7-ei bejegyzésnél olvashat.

2018-09-05
Művészeti csoport 16. foglakozás

A mai napon megtartottuk a tizenhatodik művészeti csoportfoglalkozást a Bólyi Általános Iskola tanulói részére. A művészeti csoportról részletes leírást a 2018. március 7-ei bejegyzésnél olvashat.

2018-08-10
Tábor 2. alkalom

2018. augusztus 6-10. között rendeztük meg a projekt második táborát. A tábor lehetőséget adott az általános iskolás korosztálynak a hagyományos német nemzetiségi táncok (Ungarndeutsche Volkstänze), német népdalok (Volkslieder) tanulásra, valamint a szokások megismerésére és a nemzetiségi identitástudat erősítésére. Különböző régi népi motívumokkal díszített ékszert készítéttek gyöngyből, hagyományos sváb ételek főztek a helyi nyugdíjasklub tagjaival. Emellett fürdés, sportolás, vetélkedők, beszélgetés hagyományőrző mesterségek mestereivel, szakmák megismerése volt a tábor kínálata.

2018-06-22
Tábor 1. alkalom

2018. június 18-22. között rendeztük meg a projekt első táborát. A Sport– és kézműves táborban kézművesfoglalkozások várták a gyerekeket, ahol különleges kézművestechnikákat (agyagozás, viaszvasalás, gipszöntés) tanultak, és új sportágakat (tenisz, fallabda) ismertek meg. Kiegészítő programként vetélkedők, ügyességi játékok zajlottak a szabadban, illetve a tábor egyik napján Orfűre kirándultak a gyerekek.

     20     
Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata