Erzsébet Vigadó
Bóly város Dél-Baranyában, Pécstől 25, Mohácstól 15 km-re fekszik, 1997-ben kapta meg a városi rangot. Lakossága közel 4000 fő. A város történelme folyamán mindig meghatározó gazdasági, kulturális, oktatási szerepet töltött be a térségben. Bóly a közvetlen vonzáskörzetébe tartozó 14 településnek a központja.

Többütemű fejlesztés eredményeként 1993-ban készült el az Erzsébet Vigadó, az a kistérségi kulturális és idegenforgalmi központ, melynek munkatársai a település kulturális életét szervezik.

Az Erzsébet Vigadó feladatának tekinti a helyben működő amatőr csoportok tevékenységének összefogását, képviseletét, a hazai és külföldi kapcsolatok kiépítését, a hagyományok ápolását és a Bólyban élő nemzetiségek kultúrájának feltárását.

Az Erzsébet Vigadóban kapott helyett Molnár Antal trófeakiállítása.
Erzsébet Vigadó


Erzsébet Vigadó
Az intézmény szervezi a város nagyrendezvényeit (Emmausz, Pünkösdi Fesztivál, Augusztus 20., Szüreti Csirkepaprikás-főző Fesztivál), valamint segítséget ad a település civil szervezetei és vállalkozói által szervezett programokhoz. Az intézmény emellett szervezője kisebb rendezvényeknek (bál, találkozók, konferenciák, irodalmi estek, hangversenyek, stb.), valamint teret és szakmai segítséget ad a település intézményeinek és civil szervezeteinek a bemutatkozásra, programjaik lebonyolítására. A nyári időszakban különböző táborokkal (fuvolás, kézműves, néptánc) várja a gyerekeket.


Városi Könyvtár
Városi Könyvtár
A Városi Könyvtár Bóly legöregebb épületében, az 1752-ben épült egykori Batthyány Uradalmi magtárban működik. A könyvtár - melynek gyökerei az 1860-as évekig nyúlnak vissza -, 1999 augusztusában költözött be rangjához méltó „új” otthonába, az egykori uradalmi magtárba. Az intézmény közel 40 ezer kötetes állománya teljes egészében szabadpolcra került. A legkisebbeket játszósarok várja, a világhálóra vágyókat pedig az ingyenes internetezési lehetőség. A beiratkozás mindenkinek ingyenes!
A Városi Könyvtárban tartja összejöveteleit havonta a Felnőttek Beszédművelő Köre, Köves Ilona vezetésével.


A könyvtár épületében kapott helyet a Helytörténeti Kiállítás. A kiállítás Bóly és vidékének történetét mutatja be a neolit kortól az 1956-os forradalom és szabadságharcig. Átfogó képet kap a látogató az uradalom és népe korabeli életéről és személyes történelméről. A kiállítás gazdag képanyaga és dokumentumgyűjteménye mellett kézművesek (asztalos, esztergályos, pacskeros, kékfestő, és mézeskalácsos) eszközeit láthatják. Két szobaenteriőr a bólyi katolikus németek és a felvidéki református magyarok válogatott bútoranyagával idézi fel a korabeli lakosságának életmódját. Az érdeklődők megtekinthetik a helybeli iparos és földműves lakosság viseletét a századelőtől az 1940-es évekig, mindezt hétköznapi és ünnepi viseletbe öltöztetett bábuk illusztrálják.
Városi Könyvtár - Kiállítás


Kollégium Konyha
A Kollégium Konyhán naponta 600 adag meleg ebéd készül. Az étkezők elsősorban diákok, emellett az önkormányzat dolgozói, illetve a kisváros lakosai veszik igénybe a szolgáltatást.


Az Erzsébet Vigadó Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@erzsebetvigado.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket az Ön részére. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Erzsébet Vigadó Csapata